Veganska sugar cookies

Veganska härligt sega småkakor med vaniljsmak. Recept för 32 kakor.

Detta är en vegansk variant av de underbart sega amerikanska sugar cookies, som här istället görs med kikärtsspad och vegetabiliskt margarin. Precis som de vanliga kakorna har de en trevlig vaniljsmak och är precis lagom söta, spröda längst kanterna och sedan härligt sega mot mitten, precis som amerikanska kakor brukar vara.

När du tar ut kakorna från ugnen kommer de vara lite uppblåsta och alldeles mjuka, vänta ett par minuter så sjunker de igen och börjar stelna. Låt dem ligga kvar på bakplåten ett par minuter innan du tar hela bakplåtspappret och lägger på ett galler för att låta dem svalna helt.

Eftersom de är sega och inte torra, och till skillnad från kakor i butik fria från konserveringsmedel, håller de inte lika länge i rumstemperatur som andra småkakor, men de är så goda att de nog kommer gå fort åt ändå. Annars går de givetvis bra att frysa, precis som alla småkakor, och håller då i ett par månader.

Tänk på att inte förvara torra och sega småkakor i samma burk, då blir de torra segare och de sega torrare.

Kategori, , SvårighetsgradNybörjare
mängd32 portioner
Förberedelsetid30 minuterTillagningstid20 minuter
 390 g vetemjöl
 1 tsk bakpulver
 1 tsk bikarbonat
 225 g vegetabiliskt margarin
 320 g strösocker
 65 g kikärtsspad
 1 msk vaniljsocker
Förberedelse
1

Börja med att se till att samtliga ingredienser är rumstempererade, ta ut de kylda ingredienserna ett par timmar i förväg så att alla har samma temperatur och att margarinet blir mjukt.

Bakning
2

Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.

3

Ta fram två bakplåtar och klä med bakplåtspapper.

4

Blanda samman vetemjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål.

5

Vispa ihop mjukt margarin och strösocker i en bunke till en jämn blandning.

6

Tillsätt kikärtsspad och vaniljsocker och vispa samman.

7

Blanda varsamt i de torra ingredienserna, lite i taget, till en jämn deg.

8

Ta matskedsstora klickar av degen och rulla till bollar och lägg ut på plåtarna, 16 på varje plåt.

9

Grädda bollarna i mitten av ugnen i cirka 8 - 10 minuter eller tills de flutit ut till kakor och ser fina ut, men inte har fått färg.

10

Låt svalna på bakplåten ett par minuter innan du flyttar över kakorna till ett galler för att svalna helt.

Ingredienser

 390 g vetemjöl
 1 tsk bakpulver
 1 tsk bikarbonat
 225 g vegetabiliskt margarin
 320 g strösocker
 65 g kikärtsspad
 1 msk vaniljsocker

Instruktioner

Förberedelse
1

Börja med att se till att samtliga ingredienser är rumstempererade, ta ut de kylda ingredienserna ett par timmar i förväg så att alla har samma temperatur och att margarinet blir mjukt.

Bakning
2

Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.

3

Ta fram två bakplåtar och klä med bakplåtspapper.

4

Blanda samman vetemjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål.

5

Vispa ihop mjukt margarin och strösocker i en bunke till en jämn blandning.

6

Tillsätt kikärtsspad och vaniljsocker och vispa samman.

7

Blanda varsamt i de torra ingredienserna, lite i taget, till en jämn deg.

8

Ta matskedsstora klickar av degen och rulla till bollar och lägg ut på plåtarna, 16 på varje plåt.

9

Grädda bollarna i mitten av ugnen i cirka 8 - 10 minuter eller tills de flutit ut till kakor och ser fina ut, men inte har fått färg.

10

Låt svalna på bakplåten ett par minuter innan du flyttar över kakorna till ett galler för att svalna helt.

Notes

Veganska sugar cookies

0 comments on “Veganska sugar cookiesAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.