Utskriftsalternativ:

Veganska maränger

mängd40 portionerFörberedelsetid30 minuterTillagningstid3 timmar 30 minuter

Goda veganska maränger som görs på kikärtsspad. Recept för ca 40 maränger.

 150 ml kikärtsspad (en förpackning kokta kikärtor innehåller 150 ml spad)
 1 tsk limejuice
 1 tsk vaniljsocker
 1 lime, skalet
 135 g strösocker
1

Sätt ugnen på 100°C, varmluft eller över- och undervärme.

2

Riv det yttersta skalet av en lime.

3

Häll kikärtsspad, limejuice, rivet limeskal och vaniljsocker i en bunke. Vispa till ett skum med elvisp.

4

Tillsätt socker, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa till en fast maräng.

5

Klicka eller spritsa små maränger på en bakpappersklädd plåt.

6

Grädda mitt i ugnen i 1,5 timme.

7

Stäng av värmen, men låt plåten stå ytterligare 2 timmar på eftervärme i ugnen.

Näringsinnehåll

0 portioner

Portionsstorlek