Dessa maränger är klassiska och ganska neutrala, men helt veganska då de görs på kikärtsspad istället för äggvita. Eftersom bara spadet används och inte själva kikärtorna är de perfekta att göra när du gör något annat med kikärtor och inte använder spadet. Kikärtsspad luktar lite speciellt, så det är inget konstigt om du tycker att dina maränger luktar lite annorlunda än de som görs på äggvita, men det påverkar inte smaken.
Om du vill tillsätta någon färg eller annan smaksättning så rekommenderar jag att du gör detta i första steget, alltså tillsammans med kikärtsspadet, lime och vaniljsocker.
Sätt ugnen på 100°C, varmluft eller över- och undervärme.
Riv det yttersta skalet av en lime.
Häll kikärtsspad, limejuice, rivet limeskal och vaniljsocker i en bunke. Vispa till ett skum med elvisp.
Tillsätt socker, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa till en fast maräng.
Klicka eller spritsa små maränger på en bakpappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i 1,5 timme.
Stäng av värmen, men låt plåten stå ytterligare 2 timmar på eftervärme i ugnen.
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 100°C, varmluft eller över- och undervärme.
Riv det yttersta skalet av en lime.
Häll kikärtsspad, limejuice, rivet limeskal och vaniljsocker i en bunke. Vispa till ett skum med elvisp.
Tillsätt socker, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa till en fast maräng.
Klicka eller spritsa små maränger på en bakpappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i 1,5 timme.
Stäng av värmen, men låt plåten stå ytterligare 2 timmar på eftervärme i ugnen.
0 comments on “Veganska maränger”Add yours →