Utskriftsalternativ:

Veganska engelska scones

mängd8 portionerFörberedelsetid15 minuterTillagningstid15 minuter

Klassiska engelska scones med russin, perfekta till afternoon tea. Recept för 8 scones.

 270 g vetemjöl
 45 g strösocker
 0,50 tsk salt
 1 msk bakpulver
 1 tsk vaniljsocker
 90 g russin
 75 g vegetabiliskt margarin
 50 g kikärtsspad
 200 g Oatly iMat (havregrädde)
1

Sätt ugnen på 200°C varmluft, eller 225°C över- och undervärme.

2

Blanda samma de torra ingredienserna.

3

Dela margarinet i bitar och blanda ner i bunken till en deg.

4

Tillsätt kikärtsspad och Oatly iMat blanda samman.

5

Forma till 8 små bollar och lägg i muffinsformar på en plåt.

6

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg.

Näringsinnehåll

0 portioner

Portionsstorlek