Veganska härligt sega småkakor med chokladsmak fulla med bitar av vit choklad. Recept för 36 kakor.
Börja med att se till att samtliga ingredienser är rumstempererade, ta ut de kylda ingredienserna ett par timmar i förväg så att alla har samma temperatur och att margarinet blir mjukt.
Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.
Ta fram fyra bakplåtar och klä med bakplåtspapper.
Grovhacka den vita chokladen.
Blanda samman vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och kakao i en skål.
Vispa ihop mjukt margarin och strösocker i en bunke till en jämn blandning.
Tillsätt kikärtsspad och vaniljsocker och vispa samman.
Blanda varsamt i de torra ingredienserna, lite i taget, till en jämn deg.
Blanda ner den grovhackade vita chokladen.
Ta matskedsstora klickar av degen och rulla till bollar och lägg ut på plåtarna, 9 på varje plåt.
Grädda bollarna i mitten av ugnen i cirka 8 - 10 minuter eller tills de flutit ut till kakor och ser fina ut, men inte har fått färg.
Låt svalna på bakplåten ett par minuter innan du flyttar över kakorna till ett galler för att svalna helt.
0 portioner