Veganska härligt sega småkakor med vaniljsmak fulla med chokladbitar. Recept för 36 kakor.
Börja med att se till att samtliga ingredienser är rumstempererade, ta ut de kylda ingredienserna ett par timmar i förväg så att alla har samma temperatur och att margarinet blir mjukt.
Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.
Ta fram fyra bakplåtar och klä med bakplåtspapper.
Grovhacka chokladen.
Blanda samman vetemjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål.
Vispa ihop mjukt margarin och strösocker i en bunke till en jämn blandning.
Tillsätt kikärtsspad och vaniljsocker och vispa samman.
Blanda varsamt i de torra ingredienserna, lite i taget, till en jämn deg.
Blanda ner den grovhackade chokladen.
Ta matskedsstora klickar av degen och rulla till bollar och lägg ut på plåtarna, 9 på varje plåt.
Grädda bollarna i mitten av ugnen i cirka 8 - 10 minuter eller tills de flutit ut till kakor och ser fina ut, men inte har fått färg.
Låt svalna på bakplåten ett par minuter innan du flyttar över kakorna till ett galler för att svalna helt.
0 portioner