Utskriftsalternativ:

Vaniljsås

mängd8 portionerFörberedelsetid15 minuterTillagningstid15 minuter

Bjud på hemgjord vaniljsås till din smulpaj eller äppelkaka. Recept för ca 8 personer.

 1 hel vaniljstång
 200 ml vispgrädde
 200 ml standardmjölk
 90 g strösocker
 4 äggulor
1

Häll mjölken och grädden i en kastrull.

2

Dela vaniljstången på längden och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken.

3

Lägg även i vaniljstången.

4

Koka upp och låt koka i 3 minuter.

5

Ta upp vaniljstången och låt svalna.

6

Vispa äggulor och strösocker pösigt.

7

Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till.

8

Häll äggblandningen i kastrullen med gräddmjölk.

9

Låt sjuda sakta på svag värme, utan att koka, under vispning tills den tjocknar. Den får inte koka, då skär den sig.

10

Kyl såsen.

Näringsinnehåll

0 portioner

Portionsstorlek