Ett relativt snabbgjort fint surdegsbröd med smak av fänkål, anis och kummin. Recept för två limpor.
Ljumma vattnet till 40°C.
Rör samman surdeg, vatten, olivolja, honung, torrjäst och brödkryddor i en stor bunke.
Blanda i rågmjölet.
Rör samman i ett par minuter.
Blanda i saltet och vetemjölet och arbeta till en mjuk men inte allt för kladdig deg i ett par minuter.
Täck bunken med bakduk och låt jäsa i två timmar.
Ta upp degen på oljat bakbord.
Arbeta samman och forma till två bröd.
Klä två avlånga brödformar med bakplåtspapper.
För över degen till de två brödformarna och låt jästa under bakduk i en timme.
Sätt ugnen på 230°C, varmluft eller 250°C över- och undervärme.
Grädda bröden på nedersta falsen i 10 minuter.
Låt bröden vara kvar i ugnen men sänk värmen till 170°C varmluft, eller 180°C över- och undervärme.
Grädda i ytterligare ca 45 minuter.
Bröden är klara när de låter ihåliga när du knackar på dem.
Låt de färdiggräddade bröden svalna på galler under bakduk.
0 portioner