Surdeg

Grundrecept för att enkelt komma igång med en surdegskultur.

Med detta recept kommer du enkelt igång med din surdeg. Efter att din surdeg är igång kan du baka en mängd surdegsbröd, mina recept hittar du här.

Surdegen tar fem dagar att starta och du kan alltså baka med den från dag fem. Om du sparar en del av surdegen bör du förvara den i kylen och mata den 1-2 gånger per vecka med vatten och grovt rågmjöl, på samma sätt som dag fyra.

Kategori, SvårighetsgradMedelsvår
mängd1 portion
Förberedelsetid30 minuterTillagningstid5 dagar
Dag 1
 100 ml vatten, 40°C
 55 g grovt rågmjöl
Dag 4
 100 ml vatten, 40°C
 55 g grovt rågmjöl
Dag 1
1

Blanda vatten och grovt rågmjöl i en bunke på 3-4 liter.

2

Täck väl med en bakduk och låt stå i rumstemperatur.

Dag 2
3

Rör om surdegen.

Dag 3
4

Rör om surdegen.

Dag 4
5

Tillsätt vatten och grovt rågmjöl till surdegen, rör ihop till en lös smet.

Dag 5
6

Surdegen är redo att användas.

Ingredienser

Dag 1
 100 ml vatten, 40°C
 55 g grovt rågmjöl
Dag 4
 100 ml vatten, 40°C
 55 g grovt rågmjöl

Instruktioner

Dag 1
1

Blanda vatten och grovt rågmjöl i en bunke på 3-4 liter.

2

Täck väl med en bakduk och låt stå i rumstemperatur.

Dag 2
3

Rör om surdegen.

Dag 3
4

Rör om surdegen.

Dag 4
5

Tillsätt vatten och grovt rågmjöl till surdegen, rör ihop till en lös smet.

Dag 5
6

Surdegen är redo att användas.

Notes

Surdeg

0 comments on “SurdegAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.