Utskriftsalternativ:

Snabb Brantevikssill

mängd1 portionFörberedelsetid30 minuterTillagningstid2 dagar

En snabbt och underbart god sill med mycket kryddor och dill. Recept för ca 10 portioner.

 100 g ättika
 200 g strösocker
 300 g vatten
 1 msk salt
 2 paket "Inläggningssill 5 minuter"
 1 msk vitpepparkorn
 1 msk svartpepparkorn
 2 msk kryddpepparkorn
 2 rödlökar
 1 citron, skalet
 2 lagerblad
 100 ml hackad dill
1

Häll ättika, socker, vatten och salt i en kastrull och koka upp.

2

Ta av kastrullen från värmen och låt svalna.

3

Finhacka rödlöken och dillen.

4

Smula lagerbladen.

5

Riv det yttersta skalet från citronen.

6

Krossa vitpepparkornen, svartpepparkornen och kryddpepparkornen i en mortel.

7

Skär sillfiléerna i 1,5 cm tjocka strimlor.

8

Varva samtliga ingredienser förutom ättikslagen i en burk.

9

Häll på den kalla ättikslagen så att den täcker allt innehåll i burken.

10

Låt mogna i kylskåp i minst två dagar.

Näringsinnehåll

0 portioner

Portionsstorlek