Brantevikssill är en god och kryddig sill med mycket dill. Inläggningen har sitt ursprung i det skånska fiskeläget Brantevik. Äkta Brantevikssill görs på färska strömmingfiléer, som i Skåne kallas sill. I denna snabba variant används istället "Inläggningssill 5 minuter".
Häll ättika, socker, vatten och salt i en kastrull och koka upp.
Ta av kastrullen från värmen och låt svalna.
Finhacka rödlöken och dillen.
Smula lagerbladen.
Riv det yttersta skalet från citronen.
Krossa vitpepparkornen, svartpepparkornen och kryddpepparkornen i en mortel.
Skär sillfiléerna i 1,5 cm tjocka strimlor.
Varva samtliga ingredienser förutom ättikslagen i en burk.
Häll på den kalla ättikslagen så att den täcker allt innehåll i burken.
Låt mogna i kylskåp i minst två dagar.
Ingredienser
Instruktioner
Häll ättika, socker, vatten och salt i en kastrull och koka upp.
Ta av kastrullen från värmen och låt svalna.
Finhacka rödlöken och dillen.
Smula lagerbladen.
Riv det yttersta skalet från citronen.
Krossa vitpepparkornen, svartpepparkornen och kryddpepparkornen i en mortel.
Skär sillfiléerna i 1,5 cm tjocka strimlor.
Varva samtliga ingredienser förutom ättikslagen i en burk.
Häll på den kalla ättikslagen så att den täcker allt innehåll i burken.
Låt mogna i kylskåp i minst två dagar.
0 comments on “Snabb Brantevikssill”Add yours →