Härliga surdegsfrallor som kräver minimalt med arbete, men lång jästid. Recept för 12 frallor.
Rör samman surdeg, vetemjöl och vatten i en stor bunke till en lös deg.
Täck bunken med plastfolie/lock och låt jäsa i rumstemperatur i 6 timmar.
Blanda samman samtliga ingredienser.
Knåda samman degen i 5 minuter.
Täck bunken med plastfolie/lock och låt vila i 30 minuter.
Vik degen en vända i bunken.
Låt degen vila i ytterligare 30 minuter under plastfolie/lock.
Vik degen ytterligare en gång i bunken.
Täck bunken med plastfolie/lock och låt jäsa i rumstemperatur i 5 timmar.
Skrapa försiktigt ut degen på rikligt mjölat bakbord.
Strö över en till två nävar mjöl över degen, om nödvändigt.
Dela upp degen i 12 delar med en degskrapa.
Ta fram två bakplåtar täckta med bakplåtspapper.
Lägg ut 6 frallor per bakplåt och täck med bakduk.
Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
Sätt ugnen på 230°C varmluft eller 250°C över- och undervärme.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter eller tills de fått fin färg.
12 portioner