Utskriftsalternativ:

Sega och knapriga chokladsnittar

mängd30 portionerFörberedelsetid30 minuterTillagningstid15 minuter

Klassiska småkakor i form av sega och knapriga chokladsnittar toppade med pärlsocker. Recept för ca 30 kakor.

Kakdeg
 135 g strösocker
 2 msk kakao
 0,25 tsk salt
 0,50 tsk bakpulver
 150 g vetemjöl
 20 g sirap
 125 g vegetabiliskt margarin
Dekoration
 pärlsocker
Förberedelse
1

Börja med att se till att samtliga ingredienser är rumstempererade, ta ut de kylda ingredienserna ett par timmar i förväg så att alla har samma temperatur och att margarinet blir mjukt.

Bakning
2

Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.

3

Ta fram en bakplåt och klä med bakplåtspapper.

4

Blanda samman strösocker, kakao, salt, bakpulver och vetemjöl i en bunke.

5

Tillsätt sirap och mjukt margarin och rör ihop till en slät deg.

6

Dela upp degen i tre delar.

7

Rulla degbitarna till längder, ca 25 cm långa.

8

Lägg ut längderna med gott om mellanrum på bakplåten.

9

Platta ut längderna lite smått, så att de är ca 1-2 cm tjocka.

10

Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar ordentligt i degen.

11

Grädda i mitten av ugnen i cirka 13 - 15 minuter eller tills de flutit ut och ser fina ut, men inte har fått färg.

12

Låt längderna ligga kvar på bakplåtspappret och skär i 2 cm breda sneda snittar med en vass kniv direkt när de kommer ut ur ugnen.

13

Låt kakorna svalna och stelna på plåten.

Näringsinnehåll

30 portioner

Portionsstorlek