Klassiska småkakor i form av sega och knapriga chokladsnittar toppade med pärlsocker. Recept för ca 30 kakor.
Börja med att se till att samtliga ingredienser är rumstempererade, ta ut de kylda ingredienserna ett par timmar i förväg så att alla har samma temperatur och att margarinet blir mjukt.
Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.
Ta fram en bakplåt och klä med bakplåtspapper.
Blanda samman strösocker, kakao, salt, bakpulver och vetemjöl i en bunke.
Tillsätt sirap och mjukt margarin och rör ihop till en slät deg.
Dela upp degen i tre delar.
Rulla degbitarna till längder, ca 25 cm långa.
Lägg ut längderna med gott om mellanrum på bakplåten.
Platta ut längderna lite smått, så att de är ca 1-2 cm tjocka.
Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar ordentligt i degen.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 13 - 15 minuter eller tills de flutit ut och ser fina ut, men inte har fått färg.
Låt längderna ligga kvar på bakplåtspappret och skär i 2 cm breda sneda snittar med en vass kniv direkt när de kommer ut ur ugnen.
Låt kakorna svalna och stelna på plåten.
30 portioner