Utskriftsalternativ:

Scones

mängd4 portionerFörberedelsetid10 minuterTillagningstid10 minuter

Snabba veganska scones, perfekta en helgmorgon! Recept för 4 scones.

 270 g vetemjöl
 0,50 tsk salt
 2 tsk bakpulver
 50 g vegetabiliskt margarin
 200 g Oatly iMat (havregrädde)
1

Sätt ugnen på 230°C varmluft eller 250°C över- och undervärme.

2

Blanda vetemjöl, salt och bakpulver.

3

Blanda i margarinet till en smulig deg.

4

Häll på Oatly iMat.

5

Knåda samman till en sammanhängande deg.

6

Dela upp i fyra runda, platta kakor.

7

Lägg ut degkakorna på bakplåtsbeklädda plåtar.

8

Snitta ett kors tvärs över varje degkaka.

9

Grädda mitt i ugnen ca 8 - 10 minuter.

Näringsinnehåll

0 portioner

Portionsstorlek