Utskriftsalternativ:

Saffransskorpor

mängd40 portionerFörberedelsetid1 timmeTillagningstid1 timme

Underbara skorpor med saffran, sötmandel och choklad. Recept för ca 30-40 skorpor.

Deg
 120 g sötmandel
 1 g saffran
 2 ägg
 180 g strösocker
 1 tsk salt
 300 g vetemjöl
 1 tsk bakpulver
 100 g mörk choklad
Till pensling
 1 äggvita
1

Sätt ugnen på 170°C varmluft eller 180°C över- och undervärme.

2

Mal en tredjedel av sötmandeln.

3

Grockhacka resterande sötmandel.

4

Grovhacka chokladen.

5

Blanda mald sötmandel, grovhackad sötmandel, ägg, strösocker, saffran och salt i en stor bunke eller hushållsassistent.

6

Blanda hälften av mjölet med bakpulvret.

7

Tillsätt mjölblandningen i degen och arbeta samman någon minut.

8

Blanda lite av det resterande vetemjölet med den grovhackade chokladen.

9

Tillsätt den mjölade chokladen i degen och arbeta samman någon minut.

10

Till sist blandas resten av vetemjölet ner i degen, lite i taget under omrörning.

11

Klä en bakplåt med bakplåtspapper.

12

Dela upp degen i två och rulla varje del till en längd.

13

Lägg ut längderna på bakplåten och pensla med äggvita.

14

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 - 20 minuter.

15

Sänk ugnsvärmen till 100°C.

16

Skär längderna i skorpsnittar, ca 15 till 20 per längd med en vass kniv eller en degskrapa.

17

Lägg skorporna på bakplåten med lite mellanrum mellan varje.

18

Torka skorporna i 100°C varmluft eller över- och undervärme i ca 30 - 40 minuter.

19

Skorporna ska fortfarande vara lite mjuka när du tar ut dem ur ugnen, de blir ytterligare lite hårdare när de svalnat.

Näringsinnehåll

0 portioner

Portionsstorlek