Underbara skorpor med saffran, sötmandel och choklad. Recept för ca 30-40 skorpor.
Sätt ugnen på 170°C varmluft eller 180°C över- och undervärme.
Mal en tredjedel av sötmandeln.
Grockhacka resterande sötmandel.
Grovhacka chokladen.
Blanda mald sötmandel, grovhackad sötmandel, ägg, strösocker, saffran och salt i en stor bunke eller hushållsassistent.
Blanda hälften av mjölet med bakpulvret.
Tillsätt mjölblandningen i degen och arbeta samman någon minut.
Blanda lite av det resterande vetemjölet med den grovhackade chokladen.
Tillsätt den mjölade chokladen i degen och arbeta samman någon minut.
Till sist blandas resten av vetemjölet ner i degen, lite i taget under omrörning.
Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
Dela upp degen i två och rulla varje del till en längd.
Lägg ut längderna på bakplåten och pensla med äggvita.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 - 20 minuter.
Sänk ugnsvärmen till 100°C.
Skär längderna i skorpsnittar, ca 15 till 20 per längd med en vass kniv eller en degskrapa.
Lägg skorporna på bakplåten med lite mellanrum mellan varje.
Torka skorporna i 100°C varmluft eller över- och undervärme i ca 30 - 40 minuter.
Skorporna ska fortfarande vara lite mjuka när du tar ut dem ur ugnen, de blir ytterligare lite hårdare när de svalnat.
0 portioner