Utskriftsalternativ:

Rabarberpaj med krispig topp

mängd8 portionerFörberedelsetid20 minuterTillagningstid20 minuter

Enkel vegansk smulpaj full med rabarber. Recept för 8 bitar gjord i rund pajform på 26 cm i diameter.

Fyllning
 500 g rabarber
 45 g strösocker
 1 msk potatismjöl
 1 tsk mald kanel
Smuldeg
 120 g vetemjöl
 110 g havregryn
 135 g strösocker
 250 g vegetabiliskt margarin
Topping
 20 g riven kokos
 20 g rårörsocker
1

Sätt ugnen på 200°C varmluft, eller 225°C över- och undervärme.

2

Blanda strösocker, potatismjöl och kanel i en bunke.

3

Skiva rabarbern.

4

Lägg den skivade rabarbern i en pajform och strö över sockerblandningen.

5

Blanda samman vetemjöl, havregryn och strösocker i en bunke.

6

Finfördela margarinet i blandningen till en smulig deg.

7

Fördela smuldegen i formen över rabarbern.

8

Toppa med riven kokos och rårörsocker.

9

Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.

10

Näringsinnehåll

0 portioner

Portionsstorlek