Denna underbara smulpaj går snabbt och enkelt att göra. Jag gör den på klassiskt vis med en blandning av havregryn och vetemjöl. Genom att använda vegetabiliskt margarin blir den dessutom helt vegansk. Med riven kokos och rårörsocker på toppen får den även en extra krispig topp som gör succé.
Det går utmärkt att använda fryst rabarber om du vill, men tina dem då först i rumstemperatur, och använd dem med hela vätskan som frigörs från rabarbern.
Servera tillsammans med hemgjord vaniljsås eller Oatly Vaniljsås om du vill ha en helt vegansk fika.
Sätt ugnen på 200°C varmluft, eller 225°C över- och undervärme.
Blanda strösocker, potatismjöl och kanel i en bunke.
Skiva rabarbern.
Lägg den skivade rabarbern i en pajform och strö över sockerblandningen.
Blanda samman vetemjöl, havregryn och strösocker i en bunke.
Finfördela margarinet i blandningen till en smulig deg.
Fördela smuldegen i formen över rabarbern.
Toppa med riven kokos och rårörsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Servera tillsammans med hemgjord vaniljsås</a eller Oatly Vaniljsås om du vill ha en helt vegansk fika.
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C varmluft, eller 225°C över- och undervärme.
Blanda strösocker, potatismjöl och kanel i en bunke.
Skiva rabarbern.
Lägg den skivade rabarbern i en pajform och strö över sockerblandningen.
Blanda samman vetemjöl, havregryn och strösocker i en bunke.
Finfördela margarinet i blandningen till en smulig deg.
Fördela smuldegen i formen över rabarbern.
Toppa med riven kokos och rårörsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Servera tillsammans med hemgjord vaniljsås</a eller Oatly Vaniljsås om du vill ha en helt vegansk fika.
0 comments on “Rabarberpaj med krispig topp”Add yours →