Krämig glass med nektariner. Ger ca 1,5 liter glass.
Skölj och kärna ur nektarinerna, vikten som är angiven i ingredienslistan är utan kärnorna.
Mixa nektarinerna, med skalet på, till en puré med stavmixer eller i en blender.
Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp i en stor bunke.
Riv ingefära fint i en stor bunke.
Häll ner citronsaft, kondenserad mjölk, vaniljsocker och nektarinpuré i den stora bunken och vispa samman med riven ingefära.
Vänd ner den vispade grädden i den stora bunken och rör varsamt ihop med övriga ingredienser till en jämn smet.
Häll upp glassmeten i frysburkar med lock, jag brukar paketera i volymer à 1,5 liter. Grundreceptet ger ca 3 liter glass.
Ställ in glassen i frysen och låt frysa i minst 6 timmar, gärna över natten.
Låt gärna tina i 5 - 10 minuter i rumstemperatur innan servering.
0 portioner
150