Utskriftsalternativ:

Nektaringlass

mängd10 portionerFörberedelsetid1 timmeTillagningstid6 timmar

Krämig glass med nektariner. Ger ca 1,5 liter glass.

 500 ml vispgrädde (36%)
 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
 300 g nektariner (vikt utan kärnor)
 15 g ingefära
 2 tsk citronsaft
 1 tsk vaniljsocker
1

Skölj och kärna ur nektarinerna, vikten som är angiven i ingredienslistan är utan kärnorna.

2

Mixa nektarinerna, med skalet på, till en puré med stavmixer eller i en blender.

3

Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp i en stor bunke.

4

Riv ingefära fint i en stor bunke.

5

Häll ner citronsaft, kondenserad mjölk, vaniljsocker och nektarinpuré i den stora bunken och vispa samman med riven ingefära.

6

Vänd ner den vispade grädden i den stora bunken och rör varsamt ihop med övriga ingredienser till en jämn smet.

7

Häll upp glassmeten i frysburkar med lock, jag brukar paketera i volymer à 1,5 liter. Grundreceptet ger ca 3 liter glass.

8

Ställ in glassen i frysen och låt frysa i minst 6 timmar, gärna över natten.

9

Låt gärna tina i 5 - 10 minuter i rumstemperatur innan servering.

Näringsinnehåll

0 portioner

Portionsstorlek

150