Nektaringlass

Krämig glass med nektariner. Ger ca 1,5 liter glass.

En riktigt krämig och god glass med mycket smak av nektariner. Denna glass, precis som mina andra glassar, görs helt utan glassmaskin och använder den hemliga ingrediensen sötad kondenserad mjölk istället.

Om du vill äta glassen, men inte vill göra den själv går den också att köpa i Widehems Trädgårdscafé på Öland.

Om du vill göra glassen vegansk, går det bra att använda Oatly iMat Visp istället för vispgrädde och koka egen vegansk sötad kondenserad mjölk på Oatly iKaffe.

KategoriSvårighetsgradMedelsvår
mängd10 portioner
Förberedelsetid1 timmeTillagningstid6 timmar
 500 ml vispgrädde (36%)
 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
 300 g nektariner (vikt utan kärnor)
 15 g ingefära
 2 tsk citronsaft
 1 tsk vaniljsocker
1

Skölj och kärna ur nektarinerna, vikten som är angiven i ingredienslistan är utan kärnorna.

2

Mixa nektarinerna, med skalet på, till en puré med stavmixer eller i en blender.

3

Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp i en stor bunke.

4

Riv ingefära fint i en stor bunke.

5

Häll ner citronsaft, kondenserad mjölk, vaniljsocker och nektarinpuré i den stora bunken och vispa samman med riven ingefära.

6

Vänd ner den vispade grädden i den stora bunken och rör varsamt ihop med övriga ingredienser till en jämn smet.

7

Häll upp glassmeten i frysburkar med lock, jag brukar paketera i volymer à 1,5 liter. Grundreceptet ger ca 3 liter glass.

8

Ställ in glassen i frysen och låt frysa i minst 6 timmar, gärna över natten.

9

Låt gärna tina i 5 - 10 minuter i rumstemperatur innan servering.

Ingredienser

 500 ml vispgrädde (36%)
 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
 300 g nektariner (vikt utan kärnor)
 15 g ingefära
 2 tsk citronsaft
 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

1

Skölj och kärna ur nektarinerna, vikten som är angiven i ingredienslistan är utan kärnorna.

2

Mixa nektarinerna, med skalet på, till en puré med stavmixer eller i en blender.

3

Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp i en stor bunke.

4

Riv ingefära fint i en stor bunke.

5

Häll ner citronsaft, kondenserad mjölk, vaniljsocker och nektarinpuré i den stora bunken och vispa samman med riven ingefära.

6

Vänd ner den vispade grädden i den stora bunken och rör varsamt ihop med övriga ingredienser till en jämn smet.

7

Häll upp glassmeten i frysburkar med lock, jag brukar paketera i volymer à 1,5 liter. Grundreceptet ger ca 3 liter glass.

8

Ställ in glassen i frysen och låt frysa i minst 6 timmar, gärna över natten.

9

Låt gärna tina i 5 - 10 minuter i rumstemperatur innan servering.

Notes

Nektaringlass

0 comments on “NektaringlassAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.