En riktigt krämig och god glass med mycket smak av nektariner. Denna glass, precis som mina andra glassar, görs helt utan glassmaskin och använder den hemliga ingrediensen sötad kondenserad mjölk istället.
Om du vill äta glassen, men inte vill göra den själv går den också att köpa i Widehems Trädgårdscafé på Öland.
Om du vill göra glassen vegansk, går det bra att använda Oatly iMat Visp istället för vispgrädde och koka egen vegansk sötad kondenserad mjölk på Oatly iKaffe.
Skölj och kärna ur nektarinerna, vikten som är angiven i ingredienslistan är utan kärnorna.
Mixa nektarinerna, med skalet på, till en puré med stavmixer eller i en blender.
Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp i en stor bunke.
Riv ingefära fint i en stor bunke.
Häll ner citronsaft, kondenserad mjölk, vaniljsocker och nektarinpuré i den stora bunken och vispa samman med riven ingefära.
Vänd ner den vispade grädden i den stora bunken och rör varsamt ihop med övriga ingredienser till en jämn smet.
Häll upp glassmeten i frysburkar med lock, jag brukar paketera i volymer à 1,5 liter. Grundreceptet ger ca 3 liter glass.
Ställ in glassen i frysen och låt frysa i minst 6 timmar, gärna över natten.
Låt gärna tina i 5 - 10 minuter i rumstemperatur innan servering.
Ingredienser
Instruktioner
Skölj och kärna ur nektarinerna, vikten som är angiven i ingredienslistan är utan kärnorna.
Mixa nektarinerna, med skalet på, till en puré med stavmixer eller i en blender.
Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp i en stor bunke.
Riv ingefära fint i en stor bunke.
Häll ner citronsaft, kondenserad mjölk, vaniljsocker och nektarinpuré i den stora bunken och vispa samman med riven ingefära.
Vänd ner den vispade grädden i den stora bunken och rör varsamt ihop med övriga ingredienser till en jämn smet.
Häll upp glassmeten i frysburkar med lock, jag brukar paketera i volymer à 1,5 liter. Grundreceptet ger ca 3 liter glass.
Ställ in glassen i frysen och låt frysa i minst 6 timmar, gärna över natten.
Låt gärna tina i 5 - 10 minuter i rumstemperatur innan servering.
0 comments on “Nektaringlass”Add yours →