En mjuk och fluffig vegansk morotskaka med ett täcke av citronfrosting. Recept för 12 bitar i en rund springform.
Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.
Sprid ut valnötterna i en ugnspanna och rosta dem i ca 5-8 minuter i mitten av ugnen.
Ta gärna ut och vänd runt dem mot slutet. De ska bli ljust rostade och riktigt varma men ej brända.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, muskotnöt, ingefära och kanel i en skål.
Vispa rapsolja och strösocker ordentligt i en stor bunke.
Riv morötterna fint och blanda ner i smeten
Rör sedan försiktigt ner Oatly iMat
Rör ner de torra ingredienserna i smeten.
Rör till sist ner de rostade valnötterna.
Häll ner smeten i en smord och bröad rund springform, ca 28 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
Prova med en sticka om kakan är klar, den ska inte bli kladdig.
Ta ut kakan och låt svalna helt.
Låt morotskakan svalna ordentligt så att frostingen inte smälter av värmen.
Smält margarinet och låt det svalna något.
Vispa under tiden ihop Oatly påMackan och florsocker i en skål med en elvisp.
Riv det yttersta skalet av citronen.
Vispa ner det rivna citronskalet och det smälta margarinet i frostingen.
Ta bort kanten på springformen och bred ut frostingen på kakan.
Avsluta med att dekorera kakan med riven kokos.
0 portioner