Utskriftsalternativ:

Morotskaka med citronfrosting

mängd12 portionerFörberedelsetid1 timmeTillagningstid50 minuter

En mjuk och fluffig vegansk morotskaka med ett täcke av citronfrosting. Recept för 12 bitar i en rund springform.

Morotskaka
 40 g valnötter
 240 g vetemjöl
 1 tsk bakpulver
 1 tsk bikarbonat
 0,50 tsk salt
 1 tsk mald muskotnöt
 1 tsk mald ingefära
 1 tsk mald kanel
 240 g rapsolja
 315 g strösocker
 220 g morötter
 150 g Oatly iMat (havregrädde)
Frosting
 150 g vegetabiliskt margarin
 150 g Oatly påMackan Naturell (vegansk färskost)
 135 g florsocker
 1 citron, skalet
Dekoration
 riven kokos
Morotskaka
1

Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.

2

Sprid ut valnötterna i en ugnspanna och rosta dem i ca 5-8 minuter i mitten av ugnen.

3

Ta gärna ut och vänd runt dem mot slutet. De ska bli ljust rostade och riktigt varma men ej brända.

4

Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, muskotnöt, ingefära och kanel i en skål.

5

Vispa rapsolja och strösocker ordentligt i en stor bunke.

6

Riv morötterna fint och blanda ner i smeten

7

Rör sedan försiktigt ner Oatly iMat

8

Rör ner de torra ingredienserna i smeten.

9

Rör till sist ner de rostade valnötterna.

10

Häll ner smeten i en smord och bröad rund springform, ca 28 cm i diameter.

11

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.

12

Prova med en sticka om kakan är klar, den ska inte bli kladdig.

13

Ta ut kakan och låt svalna helt.

Frosting och dekoration
14

Låt morotskakan svalna ordentligt så att frostingen inte smälter av värmen.

15

Smält margarinet och låt det svalna något.

16

Vispa under tiden ihop Oatly påMackan och florsocker i en skål med en elvisp.

17

Riv det yttersta skalet av citronen.

18

Vispa ner det rivna citronskalet och det smälta margarinet i frostingen.

19

Ta bort kanten på springformen och bred ut frostingen på kakan.

20

Avsluta med att dekorera kakan med riven kokos.

Näringsinnehåll

0 portioner

Portionsstorlek