Morotskaka med citronfrosting

En mjuk och fluffig vegansk morotskaka med ett täcke av citronfrosting. Recept för 12 bitar i en rund springform.

En mjuk och fluffig morotskaka med ett täcke av citronfrosting. Genom att rosta valnötterna skapar vi en mjuk och saftig kaka med lite mer crunchiga partier samtidigt som vi frigör smaken från nötterna bättre. Kombinationen av muskotnöt och ingefära ger också kakan lite mer sting och bidrar till karaktären.

Kategori, , SvårighetsgradMedelsvår
mängd12 portioner
Förberedelsetid1 timmeTillagningstid50 minuter
Morotskaka
 40 g valnötter
 240 g vetemjöl
 1 tsk bakpulver
 1 tsk bikarbonat
 0,50 tsk salt
 1 tsk mald muskotnöt
 1 tsk mald ingefära
 1 tsk mald kanel
 240 g rapsolja
 315 g strösocker
 220 g morötter
 150 g Oatly iMat (havregrädde)
Frosting
 150 g vegetabiliskt margarin
 150 g Oatly påMackan Naturell (vegansk färskost)
 135 g florsocker
 1 citron, skalet
Dekoration
 riven kokos
Morotskaka
1

Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.

2

Sprid ut valnötterna i en ugnspanna och rosta dem i ca 5-8 minuter i mitten av ugnen.

3

Ta gärna ut och vänd runt dem mot slutet. De ska bli ljust rostade och riktigt varma men ej brända.

4

Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, muskotnöt, ingefära och kanel i en skål.

5

Vispa rapsolja och strösocker ordentligt i en stor bunke.

6

Riv morötterna fint och blanda ner i smeten

7

Rör sedan försiktigt ner Oatly iMat

8

Rör ner de torra ingredienserna i smeten.

9

Rör till sist ner de rostade valnötterna.

10

Häll ner smeten i en smord och bröad rund springform, ca 28 cm i diameter.

11

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.

12

Prova med en sticka om kakan är klar, den ska inte bli kladdig.

13

Ta ut kakan och låt svalna helt.

Frosting och dekoration
14

Låt morotskakan svalna ordentligt så att frostingen inte smälter av värmen.

15

Smält margarinet och låt det svalna något.

16

Vispa under tiden ihop Oatly påMackan och florsocker i en skål med en elvisp.

17

Riv det yttersta skalet av citronen.

18

Vispa ner det rivna citronskalet och det smälta margarinet i frostingen.

19

Ta bort kanten på springformen och bred ut frostingen på kakan.

20

Avsluta med att dekorera kakan med riven kokos.

Ingredienser

Morotskaka
 40 g valnötter
 240 g vetemjöl
 1 tsk bakpulver
 1 tsk bikarbonat
 0,50 tsk salt
 1 tsk mald muskotnöt
 1 tsk mald ingefära
 1 tsk mald kanel
 240 g rapsolja
 315 g strösocker
 220 g morötter
 150 g Oatly iMat (havregrädde)
Frosting
 150 g vegetabiliskt margarin
 150 g Oatly påMackan Naturell (vegansk färskost)
 135 g florsocker
 1 citron, skalet
Dekoration
 riven kokos

Instruktioner

Morotskaka
1

Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.

2

Sprid ut valnötterna i en ugnspanna och rosta dem i ca 5-8 minuter i mitten av ugnen.

3

Ta gärna ut och vänd runt dem mot slutet. De ska bli ljust rostade och riktigt varma men ej brända.

4

Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, muskotnöt, ingefära och kanel i en skål.

5

Vispa rapsolja och strösocker ordentligt i en stor bunke.

6

Riv morötterna fint och blanda ner i smeten

7

Rör sedan försiktigt ner Oatly iMat

8

Rör ner de torra ingredienserna i smeten.

9

Rör till sist ner de rostade valnötterna.

10

Häll ner smeten i en smord och bröad rund springform, ca 28 cm i diameter.

11

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.

12

Prova med en sticka om kakan är klar, den ska inte bli kladdig.

13

Ta ut kakan och låt svalna helt.

Frosting och dekoration
14

Låt morotskakan svalna ordentligt så att frostingen inte smälter av värmen.

15

Smält margarinet och låt det svalna något.

16

Vispa under tiden ihop Oatly påMackan och florsocker i en skål med en elvisp.

17

Riv det yttersta skalet av citronen.

18

Vispa ner det rivna citronskalet och det smälta margarinet i frostingen.

19

Ta bort kanten på springformen och bred ut frostingen på kakan.

20

Avsluta med att dekorera kakan med riven kokos.

Notes

Morotskaka med citronfrosting

0 comments on “Morotskaka med citronfrostingAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.