Detta är ett väldigt enkelt snabbjäst vitt matbröd. Det blir mjukt och fluffigt och jäser endast en gång direkt i formen.
Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten. Blanda till allt jäst löst sig.
Tillsätt olivolja och honung (eller sirap) och rör samman.
Tillsätt hälften av vetemjölet, lite i taget och rör samman.
Tillsätt saltet följt av resterande vetemjöl, lite i taget. Rör samman.
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
Fördela degen i brödformen, det är okej om degen är kladdig.
Täck brödformen med plastfolie.
Låt jäsa i en timme.
Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, eller till brödet har fått färg och låter ihåligt om du knackar på det.
Lyft ut brödet ur formen genom att ta i bakplåtspappret.
Låt svalna under bakduk.
0 portioner