Utskriftsalternativ:

Lättbakat matbröd

mängd1 portionFörberedelsetid15 minuterTillagningstid1 timme 30 minuter

Detta är ett väldigt enkelt snabbjäst vitt matbröd. Det blir mjukt och fluffigt och jäser endast en gång direkt i formen.

 0,50 pkt jäst
 300 ml vatten, fingervarmt
 1 tsk salt
 1 msk olivolja
 1 tsk honung (eller sirap om du vill göra brödet vegansk)
 480 g vetemjöl
1

Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten. Blanda till allt jäst löst sig.

2

Tillsätt olivolja och honung (eller sirap) och rör samman.

3

Tillsätt hälften av vetemjölet, lite i taget och rör samman.

4

Tillsätt saltet följt av resterande vetemjöl, lite i taget. Rör samman.

5

Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.

6

Fördela degen i brödformen, det är okej om degen är kladdig.

7

Täck brödformen med plastfolie.

8

Låt jäsa i en timme.

9

Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.

10

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, eller till brödet har fått färg och låter ihåligt om du knackar på det.

11

Lyft ut brödet ur formen genom att ta i bakplåtspappret.

12

Låt svalna under bakduk.

Näringsinnehåll

0 portioner

Portionsstorlek