Klassiska engelska scones

Klassiska engelska scones med russin, perfekta till afternoon tea. Recept för 8 scones.

Klassiska engelska scones med russin, perfekta till afternoon tea. Servera med sylt och clotted cream.

Kategori, SvårighetsgradMedelsvår
mängd8 portioner
Förberedelsetid15 minuterTillagningstid15 minuter
 270 g vetemjöl
 45 g strösocker
 90 g russin
 1 msk bakpulver
 0,50 tsk salt
 75 g smör
 1 ägg
 200 g mjölk
1

Sätt ugnen på 200°C varmluft, eller 225°C över- och undervärme.

2

Blanda samman de torra ingredienserna.

3

Dela smöret i bitar och blanda ner i bunken till en deg.

4

Tillsätt ägg och mjölk och blanda samman.

5

Forma till 8 små bollar och lägg i muffinsformar på en plåt.

6

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg.

Ingredienser

 270 g vetemjöl
 45 g strösocker
 90 g russin
 1 msk bakpulver
 0,50 tsk salt
 75 g smör
 1 ägg
 200 g mjölk

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C varmluft, eller 225°C över- och undervärme.

2

Blanda samman de torra ingredienserna.

3

Dela smöret i bitar och blanda ner i bunken till en deg.

4

Tillsätt ägg och mjölk och blanda samman.

5

Forma till 8 små bollar och lägg i muffinsformar på en plåt.

6

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg.

Notes

Klassiska engelska scones

0 comments on “Klassiska engelska sconesAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.