Klassiska chokladbollar

Veganska chokladbollar, havrebollar, kokosbollar eller pärlbollar? Kärt barn har många namn. Recept för 30 bollar.

Den klassiska chokladbollen gjord i vegansk version och med kallbryggt kaffe. Genom att använda kallbryggt kaffe i smeten får vi en härlig lite rundare och karamelliserad smak på kaffet och utan beskan.

Kategori, , SvårighetsgradNybörjare
mängd30 portioner
Förberedelsetid30 minuter
Smet
 225 g vegetabiliskt margarin
 180 g strösocker
 60 g kakao
 2 tsk vaniljsocker
 300 g havregryn
 0,50 tsk salt
Dekoration
 riven kokos eller pärlsocker
1

Ställ fram margarinet i rumstemperatur i god tid så att det hinner bli riktigt mjukt.

2

Lägg alla ingredienser förutom riven kokos/pärlsocker i en matberedare och mixa ihop till en krämig smet.

3

Forma smeten till bollar och rulla i riven kokos eller pärlsocker.

4

Låt vila i kylskåp minst 1 timme för bästa smak.

Ingredienser

Smet
 225 g vegetabiliskt margarin
 180 g strösocker
 60 g kakao
 2 tsk vaniljsocker
 300 g havregryn
 0,50 tsk salt
Dekoration
 riven kokos eller pärlsocker

Instruktioner

1

Ställ fram margarinet i rumstemperatur i god tid så att det hinner bli riktigt mjukt.

2

Lägg alla ingredienser förutom riven kokos/pärlsocker i en matberedare och mixa ihop till en krämig smet.

3

Forma smeten till bollar och rulla i riven kokos eller pärlsocker.

4

Låt vila i kylskåp minst 1 timme för bästa smak.

Notes

Klassiska chokladbollar

0 comments on “Klassiska chokladbollarAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.