Finns det någon mer klassisk snabb kaka än just kladdkaka? Denna veganska kladdkaka är helt underbar och går snabbt och enkelt att göra. Servera gärna med pudrat florsocker och vispad Oatly iMat Visp eller vispgrädde. Eller varför inte lite vaniljglass?
Sätt ugnen på 180°C varmluft, eller 200°C över- och undervärme.
Smält margarin och häll upp i en bunke.
Vispa i sirap och socker.
Sikta därefter ner kakao och hälften av mjöl under vispning.
Häll i hälften av havregrädden och vispa samman.
Vispa ner resterande mjöl.
Vispa ner resterande havregrädde.
Smörj och bröa en springform, ca 27 cm i diameter.
Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
När du tar ut kakan kommer den verka väldigt lös och inte alls kakig, men när den sedan får stå en stund och svalna kommer den stelna till precis lagom kladdig konsistens.
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°C varmluft, eller 200°C över- och undervärme.
Smält margarin och häll upp i en bunke.
Vispa i sirap och socker.
Sikta därefter ner kakao och hälften av mjöl under vispning.
Häll i hälften av havregrädden och vispa samman.
Vispa ner resterande mjöl.
Vispa ner resterande havregrädde.
Smörj och bröa en springform, ca 27 cm i diameter.
Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
När du tar ut kakan kommer den verka väldigt lös och inte alls kakig, men när den sedan får stå en stund och svalna kommer den stelna till precis lagom kladdig konsistens.
0 comments on “Kladdkaka”Add yours →