Kladdkaka

Underbart god vegansk kladdkaka och görs snabbt och lätt. Recept för 8 bitar gjord i rund springform.

Finns det någon mer klassisk snabb kaka än just kladdkaka? Denna veganska kladdkaka är helt underbar och går snabbt och enkelt att göra. Servera gärna med pudrat florsocker och vispad Oatly iMat Visp eller vispgrädde. Eller varför inte lite vaniljglass?

Kategori, , SvårighetsgradNybörjare
mängd8 portioner
Förberedelsetid20 minuterTillagningstid20 minuter
 175 g vegetabiliskt margarin
 40 g ljus sirap
 315 g strösocker
 40 g kakao
 180 g vetemjöl
 125 g Oatly iMat (havregrädde)
1

Sätt ugnen på 180°C varmluft, eller 200°C över- och undervärme.

2

Smält margarin och häll upp i en bunke.

3

Vispa i sirap och socker.

4

Sikta därefter ner kakao och hälften av mjöl under vispning.

5

Häll i hälften av havregrädden och vispa samman.

6

Vispa ner resterande mjöl.

7

Vispa ner resterande havregrädde.

8

Smörj och bröa en springform, ca 27 cm i diameter.

9

Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.

10

När du tar ut kakan kommer den verka väldigt lös och inte alls kakig, men när den sedan får stå en stund och svalna kommer den stelna till precis lagom kladdig konsistens.

Ingredienser

 175 g vegetabiliskt margarin
 40 g ljus sirap
 315 g strösocker
 40 g kakao
 180 g vetemjöl
 125 g Oatly iMat (havregrädde)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180°C varmluft, eller 200°C över- och undervärme.

2

Smält margarin och häll upp i en bunke.

3

Vispa i sirap och socker.

4

Sikta därefter ner kakao och hälften av mjöl under vispning.

5

Häll i hälften av havregrädden och vispa samman.

6

Vispa ner resterande mjöl.

7

Vispa ner resterande havregrädde.

8

Smörj och bröa en springform, ca 27 cm i diameter.

9

Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.

10

När du tar ut kakan kommer den verka väldigt lös och inte alls kakig, men när den sedan får stå en stund och svalna kommer den stelna till precis lagom kladdig konsistens.

Notes

Kladdkaka

0 comments on “KladdkakaAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.