Utskriftsalternativ:

Kärleksmums-glass

mängd12 portionerFörberedelsetid1 timmeTillagningstid7 timmar

Vegansk choklad- och kaffeglass med en virvel av choklad- och kaffesås. Ger ca 1,8 liter glass.

Choklad- och kaffesås
 30 g kakao
 90 g strösocker
 100 g kallbryggt kaffe
 200 g vatten
Glass
 500 ml Oatly iMat Visp
 30 g kakao
 1,50 tsk vaniljsocker
 100 g kallbryggt kaffe
 1 sats vegansk sötad kondenserad mjölk
Choklad- och kaffesås
1

Rör ner kakao, strösocker, kallbryggt kaffe och vatten i en tjockbottnad kastrull.

2

Koka upp och låt sedan koka samman till såsen har tjocknat, ca 15-20 minuter.

3

Låt såsen svalna och ställ in i kylen så länge.

Glass
4

Vispa Oatly iMat Visp till ett fluffigt skum med mjuka toppar i en stor bunke.

5

Vispa samman kakao, vaniljsocker och kallbryggt kaffe till en pasta i en bunke.

6

Tillsätt den veganska sötade kondenserade mjölken till kakaopastan och vispa samman till en smet.

7

Häll ner smeten i den vispade Oatly iMat Visp och vispa samman.

8

Häll den färdiga glassmeten i en stor form/låda som rymmer 2 liter och täck med plastfolie eller lock.

9

Ställ in formen i frysen i en timme.

10

Ta fram glassen ur frysen och såsen ur kylen.

11

Häll ner såsen lite i taget i glassen och rör ut den i virvlar. Såsen ska fortsätta vara i virvlar i glassen och inte blandas helt.

12

Täck glassen på nytt, ställ tillbaka i frysen och låt frysa i ytterligare minst 6 timmar, gärna över natten.

13

Låt gärna tina i 5 - 10 minuter i rumstemperatur innan servering.

Näringsinnehåll

12 portioner

Portionsstorlek

150 ml