Vegansk choklad- och kaffeglass med en virvel av choklad- och kaffesås. Ger ca 1,8 liter glass.
Rör ner kakao, strösocker, kallbryggt kaffe och vatten i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp och låt sedan koka samman till såsen har tjocknat, ca 15-20 minuter.
Låt såsen svalna och ställ in i kylen så länge.
Vispa Oatly iMat Visp till ett fluffigt skum med mjuka toppar i en stor bunke.
Vispa samman kakao, vaniljsocker och kallbryggt kaffe till en pasta i en bunke.
Tillsätt den veganska sötade kondenserade mjölken till kakaopastan och vispa samman till en smet.
Häll ner smeten i den vispade Oatly iMat Visp och vispa samman.
Häll den färdiga glassmeten i en stor form/låda som rymmer 2 liter och täck med plastfolie eller lock.
Ställ in formen i frysen i en timme.
Ta fram glassen ur frysen och såsen ur kylen.
Häll ner såsen lite i taget i glassen och rör ut den i virvlar. Såsen ska fortsätta vara i virvlar i glassen och inte blandas helt.
Täck glassen på nytt, ställ tillbaka i frysen och låt frysa i ytterligare minst 6 timmar, gärna över natten.
Låt gärna tina i 5 - 10 minuter i rumstemperatur innan servering.
12 portioner
150 ml