Kärleksmums-glass

Vegansk choklad- och kaffeglass med en virvel av choklad- och kaffesås. Ger ca 1,8 liter glass.

Som kärleksmums, fast som glass istället för kaka. Vegansk havreglass med smak av choklad och kaffe med en virvel av choklad- och kaffesås. Underbart god varma sommardagar. Genom att använda kallbryggt kaffe i smeten får vi en härlig lite rundare och karamelliserad smak på kaffet och utan beskan.

En av hemligheterna med att göra hemgjord glass helt utan glassmaskin är att använda sötad kondenserad mjölk, vilket är svårt att få tag på vegansk, men som tur är så är det ganska enkelt att göra själv.

Kategori, SvårighetsgradMedelsvår
mängd12 portioner
Förberedelsetid1 timmeTillagningstid7 timmar
Choklad- och kaffesås
 30 g kakao
 90 g strösocker
 200 g vatten
Glass
 500 ml Oatly iMat Visp
 30 g kakao
 1,50 tsk vaniljsocker
Choklad- och kaffesås
1

Rör ner kakao, strösocker, kallbryggt kaffe och vatten i en tjockbottnad kastrull.

2

Koka upp och låt sedan koka samman till såsen har tjocknat, ca 15-20 minuter.

3

Låt såsen svalna och ställ in i kylen så länge.

Glass
4

Vispa Oatly iMat Visp till ett fluffigt skum med mjuka toppar i en stor bunke.

5

Vispa samman kakao, vaniljsocker och kallbryggt kaffe till en pasta i en bunke.

6

Tillsätt den veganska sötade kondenserade mjölken till kakaopastan och vispa samman till en smet.

7

Häll ner smeten i den vispade Oatly iMat Visp och vispa samman.

8

Häll den färdiga glassmeten i en stor form/låda som rymmer 2 liter och täck med plastfolie eller lock.

9

Ställ in formen i frysen i en timme.

10

Ta fram glassen ur frysen och såsen ur kylen.

11

Häll ner såsen lite i taget i glassen och rör ut den i virvlar. Såsen ska fortsätta vara i virvlar i glassen och inte blandas helt.

12

Täck glassen på nytt, ställ tillbaka i frysen och låt frysa i ytterligare minst 6 timmar, gärna över natten.

13

Låt gärna tina i 5 - 10 minuter i rumstemperatur innan servering.

Ingredienser

Choklad- och kaffesås
 30 g kakao
 90 g strösocker
 200 g vatten
Glass
 500 ml Oatly iMat Visp
 30 g kakao
 1,50 tsk vaniljsocker

Instruktioner

Choklad- och kaffesås
1

Rör ner kakao, strösocker, kallbryggt kaffe och vatten i en tjockbottnad kastrull.

2

Koka upp och låt sedan koka samman till såsen har tjocknat, ca 15-20 minuter.

3

Låt såsen svalna och ställ in i kylen så länge.

Glass
4

Vispa Oatly iMat Visp till ett fluffigt skum med mjuka toppar i en stor bunke.

5

Vispa samman kakao, vaniljsocker och kallbryggt kaffe till en pasta i en bunke.

6

Tillsätt den veganska sötade kondenserade mjölken till kakaopastan och vispa samman till en smet.

7

Häll ner smeten i den vispade Oatly iMat Visp och vispa samman.

8

Häll den färdiga glassmeten i en stor form/låda som rymmer 2 liter och täck med plastfolie eller lock.

9

Ställ in formen i frysen i en timme.

10

Ta fram glassen ur frysen och såsen ur kylen.

11

Häll ner såsen lite i taget i glassen och rör ut den i virvlar. Såsen ska fortsätta vara i virvlar i glassen och inte blandas helt.

12

Täck glassen på nytt, ställ tillbaka i frysen och låt frysa i ytterligare minst 6 timmar, gärna över natten.

13

Låt gärna tina i 5 - 10 minuter i rumstemperatur innan servering.

Notes

Kärleksmums-glass

0 comments on “Kärleksmums-glassAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.