Dessa kärleksmums är riktigt underbara och fluffiga. De är dessutom helt veganska. Genom att använda kallbryggt kaffe i glasyren får vi är härlig lite rundare och karamelliserad smak på kaffet och utan beskan.
Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.
Smält margarinet.
Rör ihop mjöl, socker, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
Vispa det smälta margarinet , Oatly iMat och kallbryggt kaffe i en stor bunke.
Tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop ytterligare någon minut.
Häll smeten i en fyrkantig form på 20*35 cm, beroende på typ av form använd olja och/eller ströbröd eller använd bakplåtspapper så att kakan inte fastnar i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 - 30 minuter.
Prova med en sticka om kakan är klar, den ska inte bli kladdig.
Låt kakan svalna helt innan du gör glasyren.
Smält margarinet.
Vispa ihop smärt margarin, kakao, florsocker och kallbryggt kaffe.
Bred ut glasyren på kakan.
Toppa med riven kokos.
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.
Smält margarinet.
Rör ihop mjöl, socker, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
Vispa det smälta margarinet , Oatly iMat och kallbryggt kaffe i en stor bunke.
Tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop ytterligare någon minut.
Häll smeten i en fyrkantig form på 20*35 cm, beroende på typ av form använd olja och/eller ströbröd eller använd bakplåtspapper så att kakan inte fastnar i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 - 30 minuter.
Prova med en sticka om kakan är klar, den ska inte bli kladdig.
Låt kakan svalna helt innan du gör glasyren.
Smält margarinet.
Vispa ihop smärt margarin, kakao, florsocker och kallbryggt kaffe.
Bred ut glasyren på kakan.
Toppa med riven kokos.
0 comments on “Kärleksmums”Add yours →