Utskriftsalternativ:

Kardemummakaka

mängd1 portionFörberedelsetid20 minuterTillagningstid40 minuter

Härlig mjuk kaka med smak av kardemumma, prefekt till kaffet. Recept för en limpa.

 1 ägg
 135 g strösocker
 240 g vetemjöl
 2 tsk bakpulver
 1 tsk mald kardemumma
 150 ml mjölk
 100 g smör
1

Sätt ugnen på 170°C varmluft eller 175°C över- och undervärme.

2

Smält smöret och låt det svalna något.

3

Smöra och bröa en avlång brödform, som rymmer ca 1 liter.

4

Vispa ägg och strösocker pösigt i en stor bunke i ett par minuter.

5

Rör ner de övriga ingredienser i smeten och arbeta samman till en jämn smet utan att överarbeta den.

6

Häll upp den färdiga smeten i brödformen och grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

7

Testa med en provsticka att kakan är färdig, den ska inte bli kladdig.

Näringsinnehåll

0 portioner

Portionsstorlek