Busenkla kalljästa rågfrallor som jäser i kylen över natten. Här i en ljusare variant med högre andel vetemjöl. Recept för 12 st medelstora frallor.
Rör ut jästen i det kalla vattnet tillsammans med honung och olivolja.
Tillsätt rågsikt och arbeta ihop lite.
Tillsätt salt och vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg i hushållsassistent i 5 minuter.
Täck bunken med en bakduk och låt jästa i kylen över natten.
Ta ut bunken ur kylen och baka ut på mjölat bakbord.
Degen ska inte knådas på nytt utan endast delas upp i 12 lika stora bullar med en degskrapa eller vass kniv.
Doppa i vetemjöl och lägg på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
Skär några snitt i bullarnas yta med en vass kniv för dekoration och låt vila på bakplåten under bakduk medan ugnen blir varm.
Sätt ugnen på 200°C varmluft eller 225°C över- och undervärme.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter eller tills de fått fin gyllene färg.
12 portioner