Busenkla kalljästa rågfrallor som jäser i kylen över natten. Här i en grov variant med mycket råg och fröer. Recept för 12 st medelstora frallor.
Rör ut jästen i det kalla vattnet tillsammans med honung, olivolja, linfrön, solroskärnor, havregryn, pumpakärnor och chiafrön.
Tillsätt grovt rågmjöl och arbeta ihop lite.
Tillsätt salt och vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg i hushållsassistent i 5 minuter.
Täck bunken med en bakduk och låt jästa i kylen över natten.
Ta ut bunken ur kylen och baka ut på mjölat bakbord.
Degen ska inte knådas på nytt utan endast delas upp i 12 lika stora bullar med en degskrapa eller vass kniv.
Doppa i havregryn och lägg på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
Skär några snitt i bullarnas yta med en vass kniv för dekoration och låt vila på bakplåten under bakduk medan ugnen blir varm.
Sätt ugnen på 200°C varmluft eller 225°C över- och undervärme.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter eller tills de fått fin gyllene färg.
0 portioner