Kallbryggt kaffe

Kallbryggt kaffe är lika underbart att dricka som att använda som smaksättare. Ger 1 liter kaffe.

Brygga kaffet kallt, kan man göra det? Absolut! Genom att låta kaffet bryggas kallt i flera timmar frigör kaffebönornas naturliga smaker tydligare. Du får ett riktigt gott kaffe utan beska och med lite rundare och djupare karaktär. Passar lika bra att dricka som det är, utspätt, i en kaffedrink eller som smaksättare i bakning.

Om du inte använder allt kaffe direkt förvaras det bäst i en lufttät flaska i kylskåpet i några dagar.

Recept som använder kallbryggt kaffe hittar du här.

Kategori, , SvårighetsgradNybörjare
mängd8 portioner
Förberedelsetid5 minuterTillagningstid14 timmar
 65 g grovmalt kaffe (helst färskmalet)
 1 l kallt vatten
1

Lägg grovmalt kaffe i en pressobryggare.

2

Häll i kallt vatten och rör om.

3

Sätt på locket på pressobryggaren, men pressa inte ner silen.

4

Ställ i kylskåpet i minst 14 timmar.

5

Pressa ner silen i pressobryggaren.

6

Klart att servera!

Ingredienser

 65 g grovmalt kaffe (helst färskmalet)
 1 l kallt vatten

Instruktioner

1

Lägg grovmalt kaffe i en pressobryggare.

2

Häll i kallt vatten och rör om.

3

Sätt på locket på pressobryggaren, men pressa inte ner silen.

4

Ställ i kylskåpet i minst 14 timmar.

5

Pressa ner silen i pressobryggaren.

6

Klart att servera!

Notes

Kallbryggt kaffe

0 comments on “Kallbryggt kaffeAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.