Utskriftsalternativ:

Glasmästarsill med ingefära

mängd10 portionerFörberedelsetid30 minuterTillagningstid2 dagar

En snabbt och underbart god sill med ingefära och granatäpplekärnor. Recept för ca 10 portioner.

 100 g ättika
 200 g strösocker
 300 g vatten
 1 msk salt
 10 vitpepparkorn
 2 paket "Inläggningssill 5 minuter"
 1 morot
 1 rödlök
 3 salladslökar
 2 cm ingefära
 100 ml granatäpplekärnor
1

Häll ättika, socker, vatten och salt i en kastrull och koka upp.

2

Krossa vitpepparkornen.

3

Ta av kastrullen från värmen, rör i vitpepparkorn och låt svalna.

4

Strimla morot, rödlök, salladslök och ingefära fint.

5

Skär sillfiléerna i 1,5 cm tjocka strimlor.

6

Varva samtliga ingredienser förutom ättikslagen i en burk.

7

Häll på den kalla ättikslagen så att den täcker allt innehåll i burken.

8

Låt mogna i kylskåp i minst två dagar.

Näringsinnehåll

0 portioner

Portionsstorlek