Denna inläggning tar bara några minuter att göra och är underbar på såväl julbordet som till påsk och midsommar. Men tänk på att göra den några dagar innan du vill äta den, då den behöver mogna i kylskåp i minst två dygn.
Om du tycker det är jobbigt att strimla morot och ingefära fint kan du istället riva dem på den grova sidan av rivjärnet.
Häll ättika, socker, vatten och salt i en kastrull och koka upp.
Krossa vitpepparkornen.
Ta av kastrullen från värmen, rör i vitpepparkorn och låt svalna.
Strimla morot, rödlök, salladslök och ingefära fint.
Skär sillfiléerna i 1,5 cm tjocka strimlor.
Varva samtliga ingredienser förutom ättikslagen i en burk.
Häll på den kalla ättikslagen så att den täcker allt innehåll i burken.
Låt mogna i kylskåp i minst två dagar.
Ingredienser
Instruktioner
Häll ättika, socker, vatten och salt i en kastrull och koka upp.
Krossa vitpepparkornen.
Ta av kastrullen från värmen, rör i vitpepparkorn och låt svalna.
Strimla morot, rödlök, salladslök och ingefära fint.
Skär sillfiléerna i 1,5 cm tjocka strimlor.
Varva samtliga ingredienser förutom ättikslagen i en burk.
Häll på den kalla ättikslagen så att den täcker allt innehåll i burken.
Låt mogna i kylskåp i minst två dagar.
0 comments on “Glasmästarsill med ingefära”Add yours →