Klassiska spröda vaniljkakor så fluffiga och möra att de smälter på tungan. Recept för 40 kakor.
Börja med att se till att samtliga ingredienser är rumstempererade, ta ut de kylda ingredienserna ett par timmar i förväg så att alla har samma temperatur och att margarinet blir mjukt.
Sätt ugnen på 150°C varmluft eller 165°C över- och undervärme.
Ta fram två bakplåtar och klä med bakplåtspapper.
Blanda vetemjöl och hjorthornssalt i en skål.
Vispa samman mjukt vegetabiliskt margarin, strösocker och vaniljsocker med en elvisp i en bunke i cirka 3 minuter.
Häll i rapsoljan lite i taget under omrörning.
Blanda varsamt i de torra ingredienserna, lite i taget, till en jämn deg.
Ta matskedsstora klickar av degen och rulla till bollar och lägg ut på plåtarna, 20 på varje plåt.
Grädda bollarna i mitten av ugnen i cirka 15 - 17 minuter eller tills de flutit ut till kakor och ser fina ut, men inte har fått färg.
Låt svalna på bakplåten ett par minuter innan du flyttar över kakorna till ett galler för att svalna helt.
0 portioner