Clotted cream

Clotted cream är underbart till engelska scones och är en tjockare grädde som ursprungligen kommer från England.

Clotted cream är underbart till engelska scones och är en tjockare grädde som ursprungligen kommer från England. Här i Sverige är den svår att få tag i, men lätt att göra själv om du bara har lite framförhållning.

KategoriSvårighetsgradMedelsvår
mängd1 portion
Förberedelsetid1 timme 30 minuterTillagningstid12 timmar
 vispgrädde
1

Häll önskad mängd vispgrädde i en skål.

2

Låt vispgrädden sjuda i vattenbad utan lock i 1,5 timme.

3

Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylen i minst 12 timmar.

4

Ta upp den tjocka gräddiga ytan med en sked och rör den smidig och slät.

Ingredienser

 vispgrädde

Instruktioner

1

Häll önskad mängd vispgrädde i en skål.

2

Låt vispgrädden sjuda i vattenbad utan lock i 1,5 timme.

3

Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylen i minst 12 timmar.

4

Ta upp den tjocka gräddiga ytan med en sked och rör den smidig och slät.

Notes

Clotted cream

0 comments on “Clotted creamAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.