Utskriftsalternativ:

Chokladtryffeltårta

Tårtbotten
 200 g mörk choklad
 200 g smör
 180 g strösocker
 4 ägg
 120 g vetemjöl
 1 tsk bakpulver
Tryffel
 300 g mjölkchoklad
 200 g mörk choklad
 300 ml vispgrädde
Garnering
 chokladägg
 guldpulver dekoration
Tårtbotten
1

Sätt ugnen på 180°C varmluft eller över- och undervärme.

2

Smörj en rund springform, ca 28 cm diameter, med smör och pudra med lite vetemjöl.

3

Bryt chokladen i bitar och smält choklad och smör i vattenbad.

4

Vispa ägg och socker fluffigt i en stor bunke.

5

Blanda samman vetemjöl och bakpulver i en djup tallrik.

6

Vänd ner de torra ingredienserna och chokladröran i äggfluffet. Blanda väl och häll i den smorda och mjölade formen.

7

Häll upp den färdiga smeten i springformen och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

8

Ta ut kakan och låt den svalna helt.

Tryffel
9

Koka upp grädden i en liten kastrull.

10

Bryt ner chokladen i grädden och rör till en jämn smet.

11

Häll smeten över tårtbotten.

12

Låt stelna i kylskåp ett par timmar.

Garnering
13

Ta ut den kalla tårtan ur kylen och dekorera med chokladägg och ett stänk guldpulver.