Detta är verkligen en underbar och mäktig chokladtårta. Riktigt chokladig och härlig med chokladbotten och chokladtryffel. Lite extra dekoration i form av chokladägg och guldpulver på toppen.
Sätt ugnen på 180°C varmluft eller över- och undervärme.
Smörj en rund springform, ca 28 cm diameter, med smör och pudra med lite vetemjöl.
Bryt chokladen i bitar och smält choklad och smör i vattenbad.
Vispa ägg och socker fluffigt i en stor bunke.
Blanda samman vetemjöl och bakpulver i en djup tallrik.
Vänd ner de torra ingredienserna och chokladröran i äggfluffet. Blanda väl och häll i den smorda och mjölade formen.
Häll upp den färdiga smeten i springformen och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna helt.
Koka upp grädden i en liten kastrull.
Bryt ner chokladen i grädden och rör till en jämn smet.
Häll smeten över tårtbotten.
Låt stelna i kylskåp ett par timmar.
Ta ut den kalla tårtan ur kylen och dekorera med chokladägg och ett stänk guldpulver.
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°C varmluft eller över- och undervärme.
Smörj en rund springform, ca 28 cm diameter, med smör och pudra med lite vetemjöl.
Bryt chokladen i bitar och smält choklad och smör i vattenbad.
Vispa ägg och socker fluffigt i en stor bunke.
Blanda samman vetemjöl och bakpulver i en djup tallrik.
Vänd ner de torra ingredienserna och chokladröran i äggfluffet. Blanda väl och häll i den smorda och mjölade formen.
Häll upp den färdiga smeten i springformen och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna helt.
Koka upp grädden i en liten kastrull.
Bryt ner chokladen i grädden och rör till en jämn smet.
Häll smeten över tårtbotten.
Låt stelna i kylskåp ett par timmar.
Ta ut den kalla tårtan ur kylen och dekorera med chokladägg och ett stänk guldpulver.
0 comments on “Chokladtryffeltårta”Add yours →