Underbart god cheesecake med smak av mango och vit choklad. Recept för 12 bitar.
Koka mango och florsocker i en kastrull. Koka upp och låt koka i 5 minuter.
Mixa slät med en stavmixer och låt svalna.
Sätt ugnen på 175°C, varmluft eller över- och undervärme.
Smält smöret i en kastrull.
Mixa digestivekexen till smulor.
Blanda samman kexsmulor och smält smör i en bunke.
Tryck ut kex- och smörblandningen i botten på en rund springform, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
Smält den vita chokladen i vattenbad.
Riv limezest (det yttersta skalet av limen) i en stor bunke.
Dela limen och pressa ut saften i bunken.
Tillsätt naturell färskost, naturell kvarg, ägg, strösocker, vaniljsocker och hälften av mangosåsen, och vispa samman till en jämn smet.
Vänd ner den smälta chokladen i bunken och rör samman.
När botten är färdiggräddad, sänk ugnstemperaturen till 150°C, varmluft eller över- och undervärme.
Häll smeten i springformen på den färdiggräddade botten.
Droppen hälften av resterande mangosås (en fjärdedel av den totala mangosåsen) på smeten och gör ett mönster med t.ex. en gaffel eller tesked.
Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter.
Stäng av ugnen och låt grädda på eftervärme i ytterligare 30 minuter.
Ta ut och låt svalna helt.
Ringla resterande mangosås över kakan innan servering. Kakan serveras med fördel kylskåpskall.
0 portioner