Utskriftsalternativ:

Cheesecake med mango och vit choklad

mängd12 portionerFörberedelsetid1 timmeTillagningstid1 timme 15 minuter

Underbart god cheesecake med smak av mango och vit choklad. Recept för 12 bitar.

Mangosås
 450 g fryst mango
 120 g florsocker
Botten
 15 digestivekex
 75 g smör
Fyllning
 200 g vit choklad
 400 g naturell färskost
 500 g naturell kvarg
 2 ägg
 135 g strösocker
 1 msk vaniljsocker
 1 lime
 hälften av mangosåsen
Mangosås
1

Koka mango och florsocker i en kastrull. Koka upp och låt koka i 5 minuter.

2

Mixa slät med en stavmixer och låt svalna.

Botten
3

Sätt ugnen på 175°C, varmluft eller över- och undervärme.

4

Smält smöret i en kastrull.

5

Mixa digestivekexen till smulor.

6

Blanda samman kexsmulor och smält smör i en bunke.

7

Tryck ut kex- och smörblandningen i botten på en rund springform, ca 24 cm i diameter.

8

Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.

Fyllning
9

Smält den vita chokladen i vattenbad.

10

Riv limezest (det yttersta skalet av limen) i en stor bunke.

11

Dela limen och pressa ut saften i bunken.

12

Tillsätt naturell färskost, naturell kvarg, ägg, strösocker, vaniljsocker och hälften av mangosåsen, och vispa samman till en jämn smet.

13

Vänd ner den smälta chokladen i bunken och rör samman.

14

När botten är färdiggräddad, sänk ugnstemperaturen till 150°C, varmluft eller över- och undervärme.

15

Häll smeten i springformen på den färdiggräddade botten.

16

Droppen hälften av resterande mangosås (en fjärdedel av den totala mangosåsen) på smeten och gör ett mönster med t.ex. en gaffel eller tesked.

17

Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter.

18

Stäng av ugnen och låt grädda på eftervärme i ytterligare 30 minuter.

19

Ta ut och låt svalna helt.

Servering
20

Ringla resterande mangosås över kakan innan servering. Kakan serveras med fördel kylskåpskall.

Näringsinnehåll

0 portioner

Portionsstorlek