Utskriftsalternativ:

Caffè latte-glass

mängd10 portionerFörberedelsetid1 timmeTillagningstid6 timmar

Krämig glass med kaffesmak. Ger ca 1,5 liter glass.

 500 ml vispgrädde (36%)
 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
 1 tsk vaniljsocker
 150 ml extra starkt kaffe
1

Brygg extra starkt kaffe och låt svalna helt.

2

Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp i en medelstor bunke.

3

Häll ner kondenserad mjölk, vaniljsocker och svalnat extra starkt kaffe i en stor bunke och vispa samman.

4

Vänd ner den vispade grädden i den stora bunken och rör varsamt ihop med övriga ingredienser till en jämn smet.

5

Häll upp glassmeten i frysburkar med lock, jag brukar paketera i volymer á 1,5 liter. Grundreceptet ger ca 1,5 liter glass.

6

Ställ in glassen i frysen och låt frysa i minst 6 timmar, gärna över natten.

7

Låt gärna tina i 5 - 10 minuter i rumstemperatur innan servering.

Näringsinnehåll

0 portioner

Portionsstorlek

150