Utskriftsalternativ:

Blåbärsglass

 600 g blåbär
 1 msk florsocker
 1 krm mald kanel
 500 ml vispgrädde (36%)
 1 tsk vaniljsocker
 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
 2 tsk citronsaft
1

Koka upp blåbär i en kastrull.

2

Låt blåbär småkoka i 15 minuter.

3

Mixa kokta blåbär till en slät smet med en stavmixer.

4

Blanda ner florsocker, vaniljsocker och mald kanel i blåbärssmeten.

5

Låt blåbärssmeten svalna helt.

6

Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp i en medelstor bunke.

7

Häll ner kondenserad mjölk, citronsaft och svalnad blåbärssmet i en stor bunke och vispa samman.

8

Vänd ner den vispade grädden i den stora bunken och rör varsamt ihop med övriga ingredienser till en jämn smet.

9

Häll upp glassmeten i frysburkar med lock, jag brukar paketera i volymer á 1,5 liter. Grundreceptet ger ca 1,5 liter glass.

10

Ställ in glassen i frysen och låt frysa i minst 6 timmar, gärna över natten.

11

Låt gärna tina i 5 - 10 minuter i rumstemperatur innan servering.