Koka upp blåbär i en kastrull.
Låt blåbär småkoka i 15 minuter.
Mixa kokta blåbär till en slät smet med en stavmixer.
Blanda ner florsocker, vaniljsocker och mald kanel i blåbärssmeten.
Låt blåbärssmeten svalna helt.
Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp i en medelstor bunke.
Häll ner kondenserad mjölk, citronsaft och svalnad blåbärssmet i en stor bunke och vispa samman.
Vänd ner den vispade grädden i den stora bunken och rör varsamt ihop med övriga ingredienser till en jämn smet.
Häll upp glassmeten i frysburkar med lock, jag brukar paketera i volymer á 1,5 liter. Grundreceptet ger ca 1,5 liter glass.
Ställ in glassen i frysen och låt frysa i minst 6 timmar, gärna över natten.
Låt gärna tina i 5 - 10 minuter i rumstemperatur innan servering.