Utskriftsalternativ:

Banankaka

mängd1 portionFörberedelsetid30 minuterTillagningstid1 timme

Härlig banankaka med rostade valnötter. Recept för en limpa.

 120 g valnötter
 225 g vetemjöl
 150 g strösocker
 1 tsk bakpulver
 0,50 tsk bikarbonat
 1 tsk mald kanel
 2 ägg
 115 g smör
 3 övermogna bananer
 1 tsk rent vaniljpulver
1

Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.

2

Smöra och bröa en avlång brödform, ca 1,5 liter.

3

Smält smöret och låt svalna.

4

Sprid ut valnötterna i en ugnspanna och rosta dem i ca 5-8 minuter i mitten av ugnen.

5

Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver, bikarbonat, salt och mald kanel i en stor bunke.

6

Hacka de rostade valnötterna grovt och blanda ner i mjölblandningen.

7

Vispa äggen pösiga i en mellanstor bunke.

8

Mosa bananerna och blanda ner i äggen tillsammans med smält smör och vaniljpulver.

9

Vänd ner de blöta ingredienserna i den stora bunken men torra ingredienser med en slickepott.

10

Vänd bara precis ihop smeten, det är viktigt att inte överarbeta den eller vispa.

11

För över smeten i brödformen och grädda mitt i ugnen i ca 60 - 70 minuter.

12

Kakan är klar när den är härligt gyllenbrun. prova med en sticka om kakan är klar, den ska inte bli kladdig.

13

Låt svalna i formen på ett galler.

Näringsinnehåll

0 portioner

Portionsstorlek