Detta recept är ett perfekt sätt att ta tillvara på övermogna bananer, det blir faktiskt mycket godare att göra kakan med övermogna bananer är färska.
Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.
Smöra och bröa en avlång brödform, ca 1,5 liter.
Smält smöret och låt svalna.
Sprid ut valnötterna i en ugnspanna och rosta dem i ca 5-8 minuter i mitten av ugnen.
Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver, bikarbonat, salt och mald kanel i en stor bunke.
Hacka de rostade valnötterna grovt och blanda ner i mjölblandningen.
Vispa äggen pösiga i en mellanstor bunke.
Mosa bananerna och blanda ner i äggen tillsammans med smält smör och vaniljpulver.
Vänd ner de blöta ingredienserna i den stora bunken men torra ingredienser med en slickepott.
Vänd bara precis ihop smeten, det är viktigt att inte överarbeta den eller vispa.
För över smeten i brödformen och grädda mitt i ugnen i ca 60 - 70 minuter.
Kakan är klar när den är härligt gyllenbrun. prova med en sticka om kakan är klar, den ska inte bli kladdig.
Låt svalna i formen på ett galler.
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.
Smöra och bröa en avlång brödform, ca 1,5 liter.
Smält smöret och låt svalna.
Sprid ut valnötterna i en ugnspanna och rosta dem i ca 5-8 minuter i mitten av ugnen.
Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver, bikarbonat, salt och mald kanel i en stor bunke.
Hacka de rostade valnötterna grovt och blanda ner i mjölblandningen.
Vispa äggen pösiga i en mellanstor bunke.
Mosa bananerna och blanda ner i äggen tillsammans med smält smör och vaniljpulver.
Vänd ner de blöta ingredienserna i den stora bunken men torra ingredienser med en slickepott.
Vänd bara precis ihop smeten, det är viktigt att inte överarbeta den eller vispa.
För över smeten i brödformen och grädda mitt i ugnen i ca 60 - 70 minuter.
Kakan är klar när den är härligt gyllenbrun. prova med en sticka om kakan är klar, den ska inte bli kladdig.
Låt svalna i formen på ett galler.
0 comments on “Banankaka”Add yours →