Utskriftsalternativ:

Amerikanska sugar cookies

mängd32 portionerFörberedelsetid30 minuterTillagningstid20 minuter

Härligt sega småkakor med vaniljsmak. Recept för 32 kakor.

 390 g vetemjöl
 1 tsk bakpulver
 1 tsk bikarbonat
 225 g smör
 320 g strösocker
 1 ägg
 1 msk vaniljsocker
Förberedelse
1

Börja med att se till att samtliga ingredienser är rumstempererade, ta ut de kylda ingredienserna ett par timmar i förväg så att alla har samma temperatur och att smöret blir mjukt.

Bakning
2

Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.

3

Ta fram två bakplåtar och klä med bakplåtspapper.

4

Blanda samman vetemjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål.

5

Vispa ihop mjuk smör och strösocker i en bunke till en jämn blandning.

6

Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa samman.

7

Blanda varsamt i de torra ingredienserna, lite i taget, till en jämn deg.

8

Ta matskedsstora klickar av degen och rulla till bollar och lägg ut på plåtarna, 16 på varje plåt.

9

Grädda bollarna i mitten av ugnen i cirka 8 - 10 minuter eller tills de flutit ut till kakor och ser fina ut, men inte har fått färg.

10

Låt svalna på bakplåten ett par minuter innan du flyttar över kakorna till ett galler för att svalna helt.

Näringsinnehåll

0 portioner

Portionsstorlek