Mjuk pepparkaka med citronfrosting

En mjuk och vegansk julig kaka med ett täcke av citronfrosting och dekorerad med bär. Recept för 12 bitar i en rund springform.

Denna mjuka helt veganska pepparkaka passar perfekt till julens bjudningar. En söt kaka möter en syrlig frosting och dekoreras med dina favoritbär. Säsongen till ära passar såklart lingon utmärkt, eller varför inte hallon och björnbär som jag gjorde?

Kategori, , SvårighetsgradMedelsvår
mängd12 portioner
Förberedelsetid1 timmeTillagningstid50 minuter
Mjuk pepparkaka
 240 g vetemjöl
 1 tsk bakpulver
 1 tsk bikarbonat
 0,50 tsk salt
 1 tsk mald kardemumma
 1 tsk mald kryddnejlika
 1 tsk mald ingefära
 1 tsk mald kanel
 240 g rapsolja
 315 g strösocker
 150 g Oatly iMat (havregrädde)
 190 g lingonsylt
Frosting
 150 g vegetabiliskt margarin
 150 g Oatly påMackan (vegansk färskost)
 135 g florsocker
 1 citron, skalet
Dekoration
 valfria bär
Mjuk pepparkaka
1

Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.

2

Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, kardemumma, kryddnejlika, ingefära och kanel i en skål.

3

Vispa rapsolja och strösocker ordentligt i en stor bunke.

4

Blanda ner lingonsylten i smeten.

5

Rör sedan försiktigt ner Oatly iMat.

6

Rör ner de torra ingredienserna i smeten.

7

Häll ner smeten i en smord och bröad rund springform, ca 28 cm i diameter.

8

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.

9

Prova med en sticka om kakan är klar, den ska inte bli kladdig.

10

Ta ut kakan och låt svalna helt.

Frosting och dekoration
11

Låt kakan svalna ordentligt så att frostingen inte smälter av värmen.

12

Smält margarinet och låt det svalna något.

13

Vispa under tiden ihop Oatly påMackan och florsocker i en skål med en elvisp.

14

Riv det yttersta skalet av citronen.

15

Vispa ner det rivna citronskalet och det smälta margarinet i frostingen.

16

Ta bort kanten på springformen och bred ut frostingen på kakan.

17

Avsluta med att dekorera kakan med valfria bär.

Ingredienser

Mjuk pepparkaka
 240 g vetemjöl
 1 tsk bakpulver
 1 tsk bikarbonat
 0,50 tsk salt
 1 tsk mald kardemumma
 1 tsk mald kryddnejlika
 1 tsk mald ingefära
 1 tsk mald kanel
 240 g rapsolja
 315 g strösocker
 150 g Oatly iMat (havregrädde)
 190 g lingonsylt
Frosting
 150 g vegetabiliskt margarin
 150 g Oatly påMackan (vegansk färskost)
 135 g florsocker
 1 citron, skalet
Dekoration
 valfria bär

Instruktioner

Mjuk pepparkaka
1

Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.

2

Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, kardemumma, kryddnejlika, ingefära och kanel i en skål.

3

Vispa rapsolja och strösocker ordentligt i en stor bunke.

4

Blanda ner lingonsylten i smeten.

5

Rör sedan försiktigt ner Oatly iMat.

6

Rör ner de torra ingredienserna i smeten.

7

Häll ner smeten i en smord och bröad rund springform, ca 28 cm i diameter.

8

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.

9

Prova med en sticka om kakan är klar, den ska inte bli kladdig.

10

Ta ut kakan och låt svalna helt.

Frosting och dekoration
11

Låt kakan svalna ordentligt så att frostingen inte smälter av värmen.

12

Smält margarinet och låt det svalna något.

13

Vispa under tiden ihop Oatly påMackan och florsocker i en skål med en elvisp.

14

Riv det yttersta skalet av citronen.

15

Vispa ner det rivna citronskalet och det smälta margarinet i frostingen.

16

Ta bort kanten på springformen och bred ut frostingen på kakan.

17

Avsluta med att dekorera kakan med valfria bär.

Notes

Mjuk pepparkaka med citronfrosting

0 comments on “Mjuk pepparkaka med citronfrostingAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.