Rabarberpaj med krispig topp

Enkel vegansk smulpaj full med rabarber. Recept för 8 bitar gjord i rund pajform på 26 cm i diameter.

Denna underbara smulpaj går snabbt och enkelt att göra. Jag gör den på klassiskt vis med en blandning av havregryn och vetemjöl. Genom att använda vegetabiliskt margarin blir den dessutom helt vegansk. Med riven kokos och rårörsocker på toppen får den även en extra krispig topp som gör succé.

Det går utmärkt att använda fryst rabarber om du vill, men tina dem då först i rumstemperatur, och använd dem med hela vätskan som frigörs från rabarbern.

Servera tillsammans med hemgjord vaniljsås eller Oatly Vaniljsås om du vill ha en helt vegansk fika.

Kategori, , SvårighetsgradNybörjare
mängd8 portioner
Förberedelsetid20 minuterTillagningstid20 minuter
Fyllning
 500 g rabarber
 45 g strösocker
 1 msk potatismjöl
 1 tsk mald kanel
Smuldeg
 120 g vetemjöl
 110 g havregryn
 135 g strösocker
 250 g vegetabiliskt margarin
Topping
 20 g riven kokos
 20 g rårörsocker
1

Sätt ugnen på 200°C varmluft, eller 225°C över- och undervärme.

2

Blanda strösocker, potatismjöl och kanel i en bunke.

3

Skiva rabarbern.

4

Lägg den skivade rabarbern i en pajform och strö över sockerblandningen.

5

Blanda samman vetemjöl, havregryn och strösocker i en bunke.

6

Finfördela margarinet i blandningen till en smulig deg.

7

Fördela smuldegen i formen över rabarbern.

8

Toppa med riven kokos och rårörsocker.

9

Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.

0 comments on “Rabarberpaj med krispig toppAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.