Om Kaffe o Kaka

Jag som driver Kaffe o Kaka heter Mats Widebäck och här samlar jag mina favoritrecept. Mycket fokus ligger på bakning, men här finns även en del recept på maträtter. Jag fortsätter att fylla på med nya recept allteftersom.

Vikt
Jag använder mig mest av att ange vikten på ingredienser istället för volym. Detta beror dels på att vikt blir en mycket exaktare angivelse, men också att det ofta är enklare när du följer receptet. I många fall räcker det med att du har bunken stående på en våg när du tillsätter ingredienserna, istället för att mäta dem var för sig. De flesta hushållsvågar klarar inte av väldigt små vikter och därför anger jag istället volym på små mängder av ingredienserna, t.ex. teskedar.

Veganska recept
En hel del, men långt ifrån alla, mina recept är veganska och jag använder då främst Oatlys havrebaserade produkter som mejeriersättning. Det går givetvis att använda annan vegetabilisk mjölk så som till exempel soja, mandel eller havre av annat fabrikat, men själv tycker jag bäst om Oatlys, och det är också just Oatly som är använt vid skapandet av recepten.

Receptförslag?
Om du har ett förslag på ett recept du tycker jag ska testa, hör av dig på hej@kaffeokaka.se!