Kärleksmums

Underbart mumsiga veganska kärleksmums. Receptet ger 10 stora bitar.

Dessa kärleksmums är riktigt underbara och fluffiga. De är dessutom helt veganska. Genom att använda kallbryggt kaffe i glasyren får vi är härlig lite rundare och karamelliserad smak på kaffet och utan beskan.

Kategori, , SvårighetsgradNybörjare
mängd10 portioner
Förberedelsetid30 minuterTillagningstid30 minuter
Kaka
 60 g vegetabiliskt margarin
 205 g vetemjöl
 150 g strösocker
 25 g kakao
 1 msk bakpulver
 1,50 tsk vaniljsocker
 300 g Oatly iMat (havregrädde)
Glasyr
 75 g vegetabiliskt margarin
 1 msk kakao
 150 g florsocker
Dekoration
 riven kokos
Kaka
1

Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.

2

Smält margarinet.

3

Rör ihop mjöl, socker, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en skål.

4

Vispa det smälta margarinet , Oatly iMat och kallbryggt kaffe i en stor bunke.

5

Tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop ytterligare någon minut.

6

Häll smeten i en fyrkantig form på 20*35 cm, beroende på typ av form använd olja och/eller ströbröd eller använd bakplåtspapper så att kakan inte fastnar i formen.

7

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 - 30 minuter.

8

Prova med en sticka om kakan är klar, den ska inte bli kladdig.

9

Låt kakan svalna helt innan du gör glasyren.

Glasyr och dekoration
10

Smält margarinet.

11

Vispa ihop smärt margarin, kakao, florsocker och kallbryggt kaffe.

12

Bred ut glasyren på kakan.

13

Toppa med riven kokos.

Ingredienser

Kaka
 60 g vegetabiliskt margarin
 205 g vetemjöl
 150 g strösocker
 25 g kakao
 1 msk bakpulver
 1,50 tsk vaniljsocker
 300 g Oatly iMat (havregrädde)
Glasyr
 75 g vegetabiliskt margarin
 1 msk kakao
 150 g florsocker
Dekoration
 riven kokos

Instruktioner

Kaka
1

Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.

2

Smält margarinet.

3

Rör ihop mjöl, socker, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en skål.

4

Vispa det smälta margarinet , Oatly iMat och kallbryggt kaffe i en stor bunke.

5

Tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop ytterligare någon minut.

6

Häll smeten i en fyrkantig form på 20*35 cm, beroende på typ av form använd olja och/eller ströbröd eller använd bakplåtspapper så att kakan inte fastnar i formen.

7

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 - 30 minuter.

8

Prova med en sticka om kakan är klar, den ska inte bli kladdig.

9

Låt kakan svalna helt innan du gör glasyren.

Glasyr och dekoration
10

Smält margarinet.

11

Vispa ihop smärt margarin, kakao, florsocker och kallbryggt kaffe.

12

Bred ut glasyren på kakan.

13

Toppa med riven kokos.

Notes

Kärleksmums

0 comments on “KärleksmumsAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.