Banankaka

Härlig banankaka med rostade valnötter. Recept för en limpa.

Detta recept är ett perfekt sätt att ta tillvara på övermogna bananer, det blir faktiskt mycket godare att göra kakan med övermogna bananer är färska.

Kategori, SvårighetsgradNybörjare
mängd1 portion
Förberedelsetid30 minuterTillagningstid1 timme
 120 g valnötter
 225 g vetemjöl
 150 g strösocker
 1 tsk bakpulver
 0,50 tsk bikarbonat
 1 tsk mald kanel
 2 ägg
 115 g smör
 3 övermogna bananer
 1 tsk rent vaniljpulver
1

Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.

2

Smöra och bröa en avlång brödform, ca 1,5 liter.

3

Smält smöret och låt svalna.

4

Sprid ut valnötterna i en ugnspanna och rosta dem i ca 5-8 minuter i mitten av ugnen.

5

Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver, bikarbonat, salt och mald kanel i en stor bunke.

6

Hacka de rostade valnötterna grovt och blanda ner i mjölblandningen.

7

Vispa äggen pösiga i en mellanstor bunke.

8

Mosa bananerna och blanda ner i äggen tillsammans med smält smör och vaniljpulver.

9

Vänd ner de blöta ingredienserna i den stora bunken men torra ingredienser med en slickepott.

10

Vänd bara precis ihop smeten, det är viktigt att inte överarbeta den eller vispa.

11

För över smeten i brödformen och grädda mitt i ugnen i ca 60 - 70 minuter.

12

Kakan är klar när den är härligt gyllenbrun. prova med en sticka om kakan är klar, den ska inte bli kladdig.

13

Låt svalna i formen på ett galler.

Ingredienser

 120 g valnötter
 225 g vetemjöl
 150 g strösocker
 1 tsk bakpulver
 0,50 tsk bikarbonat
 1 tsk mald kanel
 2 ägg
 115 g smör
 3 övermogna bananer
 1 tsk rent vaniljpulver

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.

2

Smöra och bröa en avlång brödform, ca 1,5 liter.

3

Smält smöret och låt svalna.

4

Sprid ut valnötterna i en ugnspanna och rosta dem i ca 5-8 minuter i mitten av ugnen.

5

Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver, bikarbonat, salt och mald kanel i en stor bunke.

6

Hacka de rostade valnötterna grovt och blanda ner i mjölblandningen.

7

Vispa äggen pösiga i en mellanstor bunke.

8

Mosa bananerna och blanda ner i äggen tillsammans med smält smör och vaniljpulver.

9

Vänd ner de blöta ingredienserna i den stora bunken men torra ingredienser med en slickepott.

10

Vänd bara precis ihop smeten, det är viktigt att inte överarbeta den eller vispa.

11

För över smeten i brödformen och grädda mitt i ugnen i ca 60 - 70 minuter.

12

Kakan är klar när den är härligt gyllenbrun. prova med en sticka om kakan är klar, den ska inte bli kladdig.

13

Låt svalna i formen på ett galler.

Notes

Banankaka

0 comments on “BanankakaAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.