Caffè latte-glass

Krämig glass med kaffesmak. Ger ca 1,5 liter glass.

En riktigt krämig och god gräddglass med kaffesmak. Denna glass, precis som mina andra glassar, görs helt utan glassmaskin och använder den hemliga ingrediensen sötad kondenserad mjölk istället.

Om du vill äta glassen, men inte vill göra den själv går den också att köpa i Widehems Trädgårdscafé på Öland.

Om du vill göra glassen vegansk, går det bra att använda Oatly iMat Visp istället för vispgrädde och koka egen vegansk sötad kondenserad mjölk på Oatly iKaffe.

KategoriSvårighetsgradMedelsvår
mängd10 portioner
Förberedelsetid1 timmeTillagningstid6 timmar
 500 ml vispgrädde (36%)
 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
 1 tsk vaniljsocker
 150 ml extra starkt kaffe
1

Brygg extra starkt kaffe och låt svalna helt.

2

Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp i en medelstor bunke.

3

Häll ner kondenserad mjölk, vaniljsocker och svalnat extra starkt kaffe i en stor bunke och vispa samman.

4

Vänd ner den vispade grädden i den stora bunken och rör varsamt ihop med övriga ingredienser till en jämn smet.

5

Häll upp glassmeten i frysburkar med lock, jag brukar paketera i volymer á 1,5 liter. Grundreceptet ger ca 1,5 liter glass.

6

Ställ in glassen i frysen och låt frysa i minst 6 timmar, gärna över natten.

7

Låt gärna tina i 5 - 10 minuter i rumstemperatur innan servering.

Ingredienser

 500 ml vispgrädde (36%)
 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
 1 tsk vaniljsocker
 150 ml extra starkt kaffe

Instruktioner

1

Brygg extra starkt kaffe och låt svalna helt.

2

Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp i en medelstor bunke.

3

Häll ner kondenserad mjölk, vaniljsocker och svalnat extra starkt kaffe i en stor bunke och vispa samman.

4

Vänd ner den vispade grädden i den stora bunken och rör varsamt ihop med övriga ingredienser till en jämn smet.

5

Häll upp glassmeten i frysburkar med lock, jag brukar paketera i volymer á 1,5 liter. Grundreceptet ger ca 1,5 liter glass.

6

Ställ in glassen i frysen och låt frysa i minst 6 timmar, gärna över natten.

7

Låt gärna tina i 5 - 10 minuter i rumstemperatur innan servering.

Notes

Caffè latte-glass

0 comments on “Caffè latte-glassAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.